اکنون زمانه ای شده که برای برخی از مردم سخت است تا بدون عکس گرفتن از غذای خود و همرسانی آن در دنیای مجازی، به خوردن آن مشغول شوند. اما آیا اینکه غذاهای رنگارنگ رستوران های مختلف روی صفحه های موبایل خودنمایی می کند، می تواند روی صنعت غذایی هم تاثیرگذار باشد؟
تا چند سال پیش، انتخاب یک رستوران خوب بسیار ساده بود. یا آدرس آن را از یک دوست جویا می شدیم، یا در مجله های مربوط به آشپزی، به مطالعه بررسیِ رستوران ها می پرداختیم.
اما در زمان حال، شاهد بمباران پست های اینستاگرامی و معرفی شمار گسترده ای از رستوران های متنوع هستیم فقط در شهر محل سکونت ما وجود دارند. تایملاین بسیاری از اینستاگرامرها مملو از تصاویر و ویدئوهای مربوط به انواع غذا، دسر و نوشیدنی های رنگی است.
بسیاری از رستوران ها به ارائه غذاهای رنگینکمانی می پردازند.
فریکشِیک: سرشار از کالری، مگا میلکشیکی که ترکیبی از بستنی، شکلات و برش های کوچکی از کیک است.
برخی از رستوران ها اخیرا اقدام به تولید و تزئین غذاهایی می پردازند که در قاب دوربین های موبایل زیبا و جذاب به نظر برسند.
تدی رابینسون، مدیر یک کافه رستوران خلاق در قلب لندن، حدود ۵ سال زمان صرف کرده تا شرکتی با عنوان «قابل اینستاگرام شدن» بسازد که بسیار هوشمندانه و زیرکانه به نظر می رسد.
در این زمانه، چیزی که مرم بیشتر از همه به آن اهمیت می دهند، ظاهر غذا و خوراکی است. در گذشته عکس غذاهای رستوران های مختلف فقط در مجله ها و کاتالوگ های خود رستوران ها دیده می شد، اما امروز مشتری ها با عکس گرفتن و به اشتراک گذاشتن آن در شبکه های اجتماعی، تغییر شگرفی در این روند ایجاد کرده اند.
بلاگر سبک زندگی به نام آنجی سیلور گفته که اینستاگرام روش غذا خوردن انسان های امروز را تغییر داده است.
همچنین باید اشاره کنیم که طراحی منوهای غذایی و طراحی رستوران ها هم به خاطر اینستاگرام عوض شده اند.
بسیاری از مالکان کافه ها و رستوران ها گفته اند که برای زیباتر دیده شدن محل کارشان در اینستاگرام به تغییر دکوراسیون اقدام کرده اند.
حتی ظروفی که غذاها در آن ها سرو می شوند نیز تغییر کرده. عموما رنگ های روشن و طراحی های جدید، عجیب و مدرن دارند.
میزهای چوبی جای خود را به سنگ های مرمر داده اند زیرا در اینستاگرام نمای زیباتری دارد.
البته نوآوری و خلاقیت رستوران ها و کافه ها در راستای رقابت تنگانگ با یکدیگر به حدی رسیده که مثلا کافه ای در شهر لندن نوعی «سلفی چینو» عرضه می کند که در واقع، یک فنجان کاپوچینوست که عکس چهره شما روی آن طراحی شده است. این رستوران با چاپگرهای مخصوص سلفی را روی فنجان اسکن می کند.
«سلفی چینو»
نقش منفی اینستاگرام در سبک غذا خوردن امروزی این است که تقریبا کمتر کسی از غذا و نوشیدنی خود لذت می برد. همه بیشتر به فکر مستند کردن خوراکی ها خود در قالب عکس در شبکه های اجتماعی همانند اینستاگرام هستند.
به همین خاطر، صاحبان بیزینس نیز این خواسته مشتری ها را فراهم می کنند. جالب است بدانید که این روزها بسیاری از افراد، کیفیت غذاها را فقط از روی عکس های اینستاگرامی قضاوت می کنند. به همین خاطر است که بیشتر آشپزها هم غذاهایی می پزند و تزئین می کنند که عکس خوبی بتوان از آن ها گرفت.